Obalno - kraška, Koper, Šmarje

 • Hiša
 • Vrstna
 • 66,20 m2 (neto)
 • 114,80 m2 (bruto)
 • 1748
 • 1998-2008
155.000 €

Splošno

 • Šifra: 3017
 • Tip: Hiša
 • Velikost (neto): 66,20 m2
 • Velikost (bruto): 114,80 m2
 • Parcela: 140,00 m2
 • Leto izgradnje: 1748
 • Leto adaptacije: 1998-2008
 • Opis lokacije: Krkavče

Podroben opis

Prodamo čudovito avtentično istrsko hišo v prijetni vasici Krkavče, z dvoriščem, pergolo, kletjo in lepim pogledom na zeleno okolico. Odličen nakup !

OPIS NEPREMIČNINE:
Prijetna in čudovita istrska kamnita hiša vas ne bo pustila ravnodušnih. Na vas bo naredila več kot prijeten vtis. S skrbjo za ohranitev starih arhitekturnih elementov ter izbranimi notranjimi detalji, s tem so lastniki vtisnili hiši svoj edinstven pečat. Hišo so počasi in skrbno obnavljali skoraj 10 let. Ohranili in obnovili so avtentične kamnite tlake v pritličju, lesene konstrukcije, kamnito fasado, lesena okna in polkna, vrata, notranje lesene preklade, električne in vodovodne inštalacije ter dvorišče z ribnikom in pergolo z vrtno garnituro obdano z glicinijo, ki je toplih mesecih daje prijetno zavetje.

PRITLIČJE: Takoj za vhodom se nahaja predprostor, kjer so umeščene notranje omare, ki služijo kot utiliti. In sicer je v njih dovolj prostora za gospodinjske pripomočke ter pralno in sušilni stroj, obenem je zraven še kredenca, skratka obilo odlagalnih površin. V predprostoru vodijo notranja vrata v poseben prostor, ki je bil sicer mišljen za sobo, lastniki ga niso dokončali vendar je sedaj namenjen priročni delavnici in shrambi za pridelke. Lahko pa ga namenite tudi delovnemu kotičku. Skozi odprt prehod pa dostopate v dnevno bivalni a obenem tudi družabni prostor saj ima večjo mizo s sedišči izdelanimi v kamnu in lesu ter dodatno ležišče. Prostor ima pogled na dvorišče. Kot posebnost naj povemo, da se v tem prostoru nahaja krušna peč, ki jo je izdelal lastnik in je primerna za peko kakor tudi za ogrevanje prostora, obenem pa imate na razpolago še pomivalno korito. Iz dnevnega prostora dostopate v zastekljeno verando, kjer je umeščena miza ter stoli. Tu lahko uživate v pogledu na zeleno okolico skozi cel dan ne glede na vreme. Iz verande pa je urejene dostop ko kamnitem stopnišču do dvorišča, kjer je umeščena pergola z glicinijo ter vrtna garnitura. Terasa je kot nalašč za piknike v prijetnih spomladansko poletnih mesecih. Na vrtu boste našli avtentično klet grajeno na skali ter lopo za shranjevanje vrtnega orodja. Na spodnjem delu dvorišča je urejen tudi zelenjavni vrt. Možnost je tudi najema - zakupa dodatne njive v bližini hiše,  ki jo sedaj uporablja lastnik za pridelavo domačih vrtnin. 

1. NADSTROPJE: Po stopnišče se iz dnevnega prostora povzpnete do gornjih prostorov. Tu je na desni strani je umeščena kompletna kuhinja z jedilni kotom, ki ima obilo svetlobe zahvaljujoč dvema okenskima odprtinama. V delu kuhinje se nahaja tudi TV kotiček s sedežno garnituro in foteljem. Še v starih časih je bila v tem delu umeščena večja krušna peč. Vidni so sledovi, ki so sedaj vtkani v steno, ki meji s kopalnico. V tej etaži se tako nahaja tudi kopalnica s sanitarijami, umivalnikom in s kopalno kadjo, prav posebej umeščeno v delu oziroma dimniku nekdanje krušne peči. Za svetlobo poskrbi strešno okno ter dodatna okna nad vhodom. Naj povemo, kot zanimivost, da je umivalnik original iz starega hotela Palace v Portorožu. V tej etaži najdemo še zakonsko spalnico z garderobnimi omarami ter spalnico, ki jo lahko namenite sobi za goste. Seveda imata obe spalnici lep pogled na okoliško gričevje in dolino, ki povezuje Krkavče z vasmi Sv. Peter in Nova vas. 

MANSARDA: Mandarda je sicer nekoliko nižja, dostopna preko spalnice po stopnišču. Služi kot spalna galerija s pomožnim ležiščem ter omarami za shranjevanje. 
 
Ogrevanje je sedaj v 1. nadstropju na peč na pelete, peč na drva kakor tudi krušno peč v pritličju. Izdelan je sicer sistem centralnega ogrevanja vendar je potreben dokončanja. Za prijetno klimo pa seveda poskrbi hiša sama z naravnimi materiali, s kamnom vgrajenim v tlaku kakor tudi v nosilne stene. Internet, TV, tel je možen preko optične povezave Telekom omrežja.  

LOKACIJA: Stanovanjska hiša se nahaja v samem središču enega izmed lepših in mirnih naselij slovenske Istre, v Krkavčah. Je tudi odlično izhodišče za izlete v naravo.  Oddaljenost do središč večjih mest kot je Koper je okvirno 13 km, do Izole 15 km in Portoroža 18 km.    

POKLIČITE NAS za ogled te zanimive istrske hiše na 041/ 784 750 (g. Daniel Lovšin), 041/ 687 075 (ga. Stanislava Premru Lovšin) ali 05/ 6730 250 (Casabela - nepremičnine na obali).

Dodatno

Dodatno
Vrt Terasa Klet
Luksuz
Lep razgled Bližina narave Zelo sončno Staromeščansko
Priključki
Elektrika Voda Telefon Optika
Ogrevanje
Elektrika Drva Biomasa
Energetski razred
Ni potrebna (334. člen EZ-1)

Kontaktiraj agenta

agent Daniel Lovšin

Daniel Lovšin

Direktor
oglasov
 • +386 41 784 750
 • +386 (41) 687 075
 • daniel@casabela.net
več o agentu