facebook pixel

7 RAZLOGOV ZA NEPREMIČNINSKEGA AGENTA

16.12.2021
Izbrati posrednika ali samostojno prodati/kupiti nepremičnino? Vloga nepremičninskih agentov je večkrat na tehtnici. Pri odločitvi upoštevajte pomembna dejstva, kot so izkušnje, znanje, čas, finance, racionalnost odločitev. Naše izkušnje kažejo, da je sodelovanje z agentom dobičkonosno v vseh pogledih, ne le finančnemu. Spoznajte 7 ključnih razlogov, ki temu pritrjujejo.

1. Večji profit

Običajen argument posameznikov, zakaj ne želijo posrednika pri prodaji ali nakupu, je profit. Vendar bo dober nepremičninski agent vašo nepremičnino prodal ali kupil po dobri ceni, s katero si lahko pokrijete stroške njegove storitve, saj pozna trg, podobne nepremičnine, je odličen pogajalec, razume cenovno politiko nepremičnin … Dolžnost agenta je, da vam priskrbi najboljšo možno ceno za vas. K temu ga zavezuje tudi fiduciarna dolžnost, ki mu narekuje, da ima v mislih vaše najboljše interese.

2. Manj časa, manj stresa

Številni klici, sporočila, na katere je potrebno ažurno odgovarjati, da ne bi zamudili mogoče najboljše ponudbe … Številni ogledi, ki zahtevajo čas in potrpljenje, sploh, če je mnogo teh le tipanje terena, brez resnih prodajnih/nakupnih namer … Številna birokracija, ki je potrebna za nakup ali prodajo … Prodaja, oddaja ali nakup nepremičnine vsekakor ni enostaven proces. Zahteva veliko časa, znanja, izkušenj, nemalokrat je postopek stresen in poln nepričakovanih zapletov. Z nepremičninskim agentom se vsemu temu izognete. Prihranite svoj dragocen čas, zmanjšate ali povsem izničite stopnjo stresa … in prepustite, da strokovnjak opravi svoje delo.

3. Izkušnje

Zagotovo ste v svoji službi boljši kot nekdo, ki opravlja vaše delovne naloge le eno uro dnevno. Nepremičninski agenti so vsaj 40 ur tedensko v nepremičninskem poslu. Poznajo ga do obisti. Vse pasti in prednosti. Nespametno bi bilo, da ne bi izkoristili njihovih večletnih izkušenj. Tudi ko se odpravite k zdravniku, do arhitekta, finančnega svetovalca … jim zaupate, ker so strokovnjaki na svojem področju, kajne?

4. Pogajalske sposobnosti

Nepremičniski agenti so izurjeni v pogajalskih sposobnostih. Dobro vedo, kakšno taktiko ubrati, kaj se obnese pri komu, katera dejstva izpostaviti. Njihova prednost je, da v primerjavi z vami niso čustveno vpleteni, kar pomeni, da bodo lahko racionalno izpeljali proces prodaje ali nakupa, kar pa vedno prinaša najboljši možen rezultat.

5. Biokracija, birokracija, birokracija

Nepremičninski agent se dobro znajde tudi v gori birokracije, ki je potrebna pri nakupu ali prodaji. Že sama nakupna pogodba običajno obsega nekje 10 strani, da drobnega tiska, ki se včasih kje spretno skriva, sploh ne omenjamo. Ste recimo pomislili, da bi preverili lastništvo nepremičnine in ali veste, kako to storiti? Ste seznanjeni s pogodbo na odmero davka na promet nepremičnin? Nemalo je dokumentacije, ki neizkušenemu posamezniku predstavlja breme, jemlje dragoceni čas in kar je še pomembneje – napake drago stanejo ali so celo nepopravljive.

6. Poznanstva

Dobro poznavanje trga in vseh akterjev na področju nepremičnin je velika prednost. Agenti veliko hitreje najdejo potencialne kupce ali prodajalce. Številna poznanstva, ki jim jih prinaša vsakodneven stik z ljudmi, so pomembna prednost, ko se odločamo za sodelovanje.

7. Skrite napake

Kako dobri ste lahko v prepoznavanju pomankljivosti nepremičnine, če to ni vaš vsakodnevni posel? Kako verjetno je, da boste opazili majhne skrite napake, ki lahko veliko stanejo? Agent je z osredotočenostjo na vsako malenkost kot najboljši skener za morebitne pomankljivosti, ki imajo velik vpliv na končno ceno. Tako za kupce kot za prodajalce stanovanja, hiše, poslovnega prostora.

Razlogov, ki vas bi prepričali, da potrebujete nepremičninskega agenta, je še veliko več, lahko vam jih predstavimo tudi na sestanku ali ob kavi. Vabljeni!