facebook pixel

IŠČEŠ NEPREMIČNINO? ZATE IMAMO 4 KORISTNE NASVETE!

16.12.2021
Ko pade odločitev: “Potrebujem nov dom!” se vzbudi tudi vznemirjenje in takojšnja želja po selitvi. Da pa bo izbira prava, je v fazi iskanja nepremičnine dobro upoštevati nekaj nasvetov.

Enako velja, če o novem stanovanju ali hiši razmišljate dlje časa … zagotovo želite, da bo izbira popolna glede na vaše cilje in finančne zmožnosti. Ujeti želite najboljšo ponudbo. Ampak kako vam to lahko uspe?

Iskanje novega doma je zagotovo velika življenjska odločitev, a ni nujno, da težka, naporna, stresna. Nekateri jo opravijo mogoče samo enkrat v življenju, spet drugi pogosteje. Močno je povezana s čustvi, željami, pričakovanji … zato se morate prepričati, da sprejemate racionalne odločitve. Če se izzivov zavedate vnaprej, se lahko zaščitite pred napakami, ki bi vas veliko stale in nakupujete z večjim zaupanjem ter samozavestjo.

Naj vam podamo 4 ključne nasvete ob nakupu ali najemu nepremičnine.

  1. Preden začnete z iskanjem, bodite realni glede tega, kaj si lahko privoščite in temu prilagodite kriterije iskanja.
  2. Podcenjevanje pomanjkljivosti nepremičnine vas lahko v resnici veliko stane, saj morebitna popravila prinašajo dodatne stroške.
  3. Prehitro odločanje ali predolgo čakanje na ponudbo lahko predstavlja tveganje za končne stroške in vpliva na to, kakšno lastnino na koncu dobite.
  4. Ponuditi večji znesek kot lahko, iz strahu, da izgubite nepremičnino, lahko povzroči težave pri cenitvi, hipoteki in kasnejšnji preprodaji.

Skratka – ko gre za nakup novega doma, bodite realni, vzemite si čas, ne ravnajte impulzivno in na koncu sprejmite odločitev, ki je dobra tako za vas in vaše občutke kot za vaše finance.  Pri vsem tem ne rabite biti sami, saj vam v vseh fazah iskanja doma pomagamo Casabela nepremičninski agenti z nasveti in vodenjem. Ob vaše želje in zahteve bomo postavili naše dolgoletne izkušnje in prepričani smo, da bomo našli idealen dom za vas.